visok i povisen kombiJedna od najtraženijih usluga koje pruža naša agencija za selidbe je usluga transporta i selidbe specijalnih vangabaritnih tereta. Ovakve stvari i predmeti specifični su za rukovanje, obzirom da su nestandardnih i vangabaritnih dimenzija, pa njihov utovar i istovar, prenošenje, transport i selidba predstavljaju veoma delikatan posao. Stoga je preporučljivo da selidbe specijalnih vangabaritnih tereta obavljaju ljudi sa iskustvom u ovom poslu koji raspolažu svom nužnom opremom (specijalne mašine za utovar i istovar, kranovi, male i velike dizalice, viljuškari i paletari itd.). Odatle i proizilazi velika potražnja za ovom našom uslugom. Ima i onih koji, kako bi smanjili troškove, pokušaju sami da obave selidbu svojih teških i glomaznih stvari. Međutim, to nije pametno iz više razloga, pre svega zbog lične bezbednosti i velikog rizika od oštećenja predmeta, do koga može lako doći usled nestručnog rukovanja. Uz to, iznajmljivanje neophodne opreme je veoma skupo i za njeno rukovanje je potrebna obuka. Kada se sve sabere i oduzme, znatno pametnije i isplativije je iznajmiti agenciju za selidbe, čiji će iskusni radnici čitav posao obaviti kvalitetno, efikasno i potpuno bezbedno.

U specijalne terete spadaju sve teške i vangabaritne stvari i predmeti većih dimenzija u odnosu na standardne, pa je potrebna posebna pažnja pri njihovom pakovanju i zaštiti, a pre svega tokom prenošenja, utovara, transporta i istovara. U praksi, klijenti nas najčešće angažuju za selidbu klavira ili glomaznih delova nameštaja.

Brzo, efikasno i pouzdano vršimo selidbe svih vrsta vangabaritnih tereta – teških konstrukcija od betona ili metala; svih radnih i poljoprivrednih mašina; fabričkih mašina i agregata; sefova, bankomata, kasa, aparata za fotokopiranje; teških i glomaznih komada kancelarijskog nameštaja; klavira; ali i antikviteta, umetničkih predmeta i drugih osetljivih i lako lomljivih dragocenosti.

Selidba specijalnih tereta predstavlja jedan kompleksan proces i obuhvata veći broj poslova: pripremu predmeta i njihovu zaštitu odgovarajućim zaštitnim materijalima, utovar i istovar na dogovorenoj lokaciji, njihov transport itd. U slučaju transporta specijalnih tereta van granica Srbije naša agencija obezbeđuje svu potrebnu dokumentaciju i obavezne dozvole koje omogućavaju nesmetani transport kroz zemlje kroz koje je neophodno proći da bi se stiglo do krajnjeg odredišta.

Uigrani tim radnika koji radi na poslovima transporta i selidbe specijalnih vangabaritnih tereta raspolaže najsavremenijom opremom koja u znatnoj meri olakšava manipulisanje svim teškim predmetima (oprema za prenošenje predmeta stepenicama, viljuškari, paletari, razne dizalice i kranovi i naravno, specijalno opremljeni kamioni za prevoz vangabaritnih tereta.

Svi naši klijenti imaju mogućnost da uz pomoć GPS uređaja prate kretanje kamiona kojim se vrši transport tereta. Pored toga, klijentima dajemo sve bezbednosne garancije i garancije o isporuci stvari i robe. Uz ugovor koji potpisujemo, klijenti dobijaju i pravno važeću pismenu garanciju da će celokupan postupak biti obavljen prema utvrđenom redosledu i na dogovoren način i da će predmeti ili roba biti neoštećeni, a u slučaju eventualnog oštećenja klijentu dobija novčanu nadoknadu štete. Ukoliko to želi, klijent može dobiti i dodatno osiguranje neke od vodećih osiguravajućih kompanija sa kojima uspešno sarađujemo.